Ne tetézd! Ha menni kell, hát menni kell!

Amikor még kicsi voltál, biztos nem az volt az álmod, hogy egy közgazdász diplomával Londonban fekete mosogató legyél. Hát, bizony az élet néha nem habos torta, de legtöbbször sosem az. Az embernek biztos nem az az álma, hogy rengeteget melózik az egyetemen, tanul, szenved egy jobb élet reményében, majd egy olyan melót végez, amihez még érettségire se lenne szükség. Tegyük fel, hogy körülbelül két éve nyomod ezt az ipart és már nagyon tervezed a felmondásodat. Egész egyszerűen annyit dolgozol, hogy nincs időd körbe kérdezni a barátaid közt. Internetezni nem sok időd van, mert három műszakban dolgozol, és nem tudod, hogy merre indulj el. Akkor én most leírom neked a tutit. Ha például angol nyelvterületen szeretnél felmondani, akkor a resignation letter sample kifejezésre kell rákeresned.

Mi az a resignation letter sample?

Ez tulajdonképpen angolul a felmondólevél minta, amire ha rákeresünk, sokkal gyorsabban el tudjuk készíteni a felmondásunkat, mint egyébként. Elég kinyomtatni a papírt, miután rákerestünk az imént említett kifejezésre, de a resignation letter samples, tehát a többes szám is működik. Ha erre a kifejezésre keresel rá, akkor valószínűleg olyan oldalakat fogsz találni, amik több szituációra is megfelelő sablont adnak. Példának ilyeneket tudok mondani, hogy felmondás két hetes felmondási idővel, felmondás motiváció hiánya miatt, stb.

Ezt a resignation letter cuccot miért ne saját kútfőből írjuk?

Azért, mert az emberek egyre kevésbé kreatívak. Lehet, hogyha írsz magadtól egy felmondó levelet, akkor azt senki nem fogja érteni, mert az emberek szeretik a sablonos dolgokat. Ha merész vagy, akkor gondolsz egy nagyot, és saját magadtól megírod a felmondásodat. Ha még soha nem csináltál ilyet, akkor egy általános mintáért nézd meg ezt az oldalt, aminek a témája a how to resign gracefully. Bárhogy is választasz, nem fogsz mellényúlni, csak esetleg az ajánlóleveled bánhatja, ha olyan dolgokat írsz. A lényeg az, hogy minden lépésünket gondoljuk át, nehogy saját magunknak ártsunk döntésünkkel.