Mire figyeljünk az önéletrajz olvasásakor

Bárki, aki valaha találkozott már a munkaerőtoborzás kérdésével, valószínűleg nagyon meg volt lepve, hogy intelligensnek tűnő jelöltek hogyan csalnak szemrebbenés nélkül önéletrajzukban.

Miért? Ugyanazon oknál fogva, amiért az emberek a Facebookon előkelő hivatást vallanak magukénak, más autójával fényképezkednek vagy idegen házak fotóit publikálják. Tetszeni akarnak. Nagyon.

Munkaadó cégeknek, HR menedzsereknek és tanácsadó cégeknek ajánljuk figyelmébe a leggyakoribb pontokat, amikben a jelentkezők ferdítik a valóságot munkaviszonyukat illetően.

Még akkor is, ha jelöltünk a Jooble állásportálról érkezik, érdemes odafigyelni a következő pontokra önéletrajzát illetően:

Az első és legelterjedtebb – a munkaviszony éveinek feltüntetése hónapok nélkül. Például: „Szuperhíres” Kft. 2012-2013. És, bár ez a jelentkező  2012 decemberében kezdett el dolgozni, és 2013 januárjában már el is bocsátották, munkaviszonya majdhogynem 2 évet is kitehet. Általában az ilyen megfogalmazás mögött kevesebb, mint fél év munkaviszony húzódik meg, ami azt is jelentheti, hogy a jelentkező nem zárta le sikeresen a próbaidőt. Ahhoz, hogy ezeket az eseteket kiszűrjük, még a legelső telefonhívás folyamán érdemes felhívni a jelölt figyelmét arra, hogy a munkakönyv átvizsgálásra fog kerülni. Egyrészt időt spórolhatnak vele, másrészt a jelölt becsületességét is látni fogják.

A második legelterjedtebb csalási mód, amikor a jelölt fél évvel több munkaviszonyt tüntet fel önéletrajzában. Ilyen módon próbálják a rövid időszakos munkaviszonyokat eltakarni és kiemelni a, szerintük, érdemlegeseket. Nem titok, hogy a munkaadó cégek nem szeretik a gyakori váltásokat így a jelöltek igyekeznek ezeket eltakarni.  A probléma megoldása hasonló az előzőhöz, a munkakönyv ellenőrzésével tisztázhatjuk a helyzetet.

Még egy furfang, amikor a jelölt magas pozíciót tüntet fel azon munkahelyeken, ahol rövid ideig dolgozott. Például a „június 2010  – augusztus 2014 Bankfiókvezető” sokkal jobban hangzik, mint a „június 2010  – május 2014 Pénztáros”, „május 2014  – augusztus 2014 Bankfiókvezető”. Míg az első adat egy komoly szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező emberre mutat, addig a második is egy szorgalmas szakembert takar, viszont olyat, aki nem tudott megfelelni a hirtelen megnőtt elvárásoknak és követelményeknek.

Kevésbé elterjedt és gyakorlatilag „becsületes” módja az önéletrajz szépítésének az, amikor a jelölt csak az utolsó néhány munkahelyet tünteti fel, melyek szakosodása megegyezik az áhított pozícióéval.

Mint látható, minden fent említett adat könnyen ellenőrizhető a munkakönyvvel, ezért azt ajánljuk, mindenképp ellenőrizzék a jelöltek adatainak megfelelőségét a munkakönyvi bejegyzésekkel.